İçeriğe geç

Kiracı Kaç Ay Aidat Ödemezse Çıkarılır

3 ay aidat ödenmezse ne olur?

Konut veya kat mülkiyeti yönetimi, aidatlarını ödemeyen kiracı veya ev sahibine karşı icra takibi başlatabilir veya dava açabilir. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 634. maddesine uygundur.

Kiracı kaç ay aidat ödemezse tahliye edilir?

Ancak tahliye talebinde bulunmak için kiracının 30 günlük süre içerisinde kirayı ödememiş olması gerekir. Kiracı bu süre içerisinde borcunu ödemezse, mülkün tahliyesi için icra mahkemesine başvuruda bulunulur.

Aidat kaç ay ödenmezse icra gelir?

Tüm apartman sahipleri, hayatta olsunlar veya olmasınlar, aidatı ödemekle yükümlüdürler. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bir son tarih belirtilmediği için bu soru tamamen diğer apartman sahiplerine veya yöneticiye kalmıştır. Başka bir deyişle: aidat borcu bir ay boyunca ödenmese bile aidat borcu icra takibine tabi tutulabilir.

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Alacak (borç) için ihtar mutlaka gerekli midir? ◼️İcra takibi başlatılmadan önce ödenmemiş alacaklar için ihtar gönderme zorunluluğu yoktur.

2 ay aidat ödenmezse ne olur?

Katkılar ödenmezse borçluya karşı icra takibi başlatılabilir veya dava açılabilir. Aynı şekilde, faydalanıcı maliklerin dava açma ve işlem başlatma yetkisi vardır. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ödenmemiş katkıların geciktiği günler için aylık %5 oranında gecikme cezası uygulanır.

Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Katkı paylarını ödemeyen bir kiracıya karşı nasıl yaptırım uygulanabilir? Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız, kiracısı katkı paylarını ödemeyen ev sahibi, kiracıya noter aracılığıyla ihtar gönderebilir. Buna uyulmaması ve ikinci bir uyarının gerekli olması durumunda, son bir uyarı gönderilir. Bu adımdan sonra yaptırım prosedürü gelir.

2 ay üst üste kira ödenmezse ne olur?

“Kira iki ay üst üste ödenmezse” hükmü, ev sahibine bu noktada yasal bir hak tanır. Tahliye davası: Tahliye davası açıldığında, mahkeme süreci başlar. Mahkeme, hem ev sahibinin hem de kiracının delillerini ve itirazlarını değerlendirir.

Kiracı 3 ay kira ödemezse neler yapılır?

Kiracınız kirayı ödemez ve mülkü boşaltırsa, yasal işlem başlatmalısınız. Öncelikle, kiracınıza borcunu hatırlatan ve ödemesi için yasal bir son tarih veren bir bildirim göndermelisiniz. Bu son tarihten sonra, tahliye davası açabilir ve mülke haciz koyabilirsiniz.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Aidat ne kadar gecikebilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, Yönetim Kurulu, katkı paylarını ödemeyen kat malikinden aylık %5 oranında faiz alma hakkına sahiptir. Yönetici veya diğer kat malikleri, katkı paylarını ödemede geciken diğer kat malikine karşı dava açabilir.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Özetle, kiracıların kira sözleşmesinde yer alan hukuka aykırı hükümlere veya aşırı gerekliliklere itiraz etme hakkı vardır; ancak, aidat ödeme zorunluluğu gibi kira sözleşmesinin şartlarına uygun hususlarda itiraz etme hakkı yoktur.

Apartman aidatı ödememek suç mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliklerinin her biri, aralarında farklı bir anlaşma olmadığı sürece, sabit orana eşit olarak katkıda bulunmakla yükümlüdür. Katkı paylarını ödemeyen kiracıya karşı karşı icra takibi başlatılabilir.

Aidatın ödenmemesi tahliye sebebi mi?

Kiracı, kiracıya tebligat tarihinden itibaren 30 gün içinde borcunu ödemezse ev sahibi kiracının sözleşmesini feshedebilir.

Ödenmeyen aidat ve icra takibi nasıl yapılır?

Ücret borçlarının tahsilinde ilamsız icra yoluna başvurulur. Bu nedenle borçluya ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 günlük itiraz süresi uygulanır. Borçlunun 7 gün içinde yetkili icra makamına itiraz etmemesi halinde icra takibi sonuçlandırılır.

Apartman aidatı ödemeyene ne yapılır?

Katkı payını diğer mülk sahiplerinden biri veya yönetici tarafından ödemeyen bir mülk sahibine karşı dava açılabilir ve icra takibi başlatılabilir. İddiaya aylık yüzde beşe kadar faiz bile talep edilebilir.

Aidatı geç ödenirse ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat malikleri, payları oranında binanın ortak giderlerinden sorumludurlar. Ancak, diğer kat malikleri veya yönetici, aidatlarını zamanında ödemeyen kat malikleri aleyhine icra takibi başlatabilir veya dava açabilir.

Aidat ne kadar gecikebilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, Yönetim Kurulu, katkı paylarını ödemeyen kat malikinden aylık %5 oranında faiz alma hakkına sahiptir. Yönetici veya diğer kat malikleri, katkı paylarını ödemede geciken diğer kat malikine karşı dava açabilir.

Aidatımı ödemezsem ne olur?

Aidatları ödemeyen kiracıya karşı icra takibi başlatılabilir. Aidat borcunun icra takibini yapmaya yetkili icra müdürlükleri, taşınmazın bulunduğu yerdeki icra daireleridir. İcra takibinin sadece yönetici tarafından yapılacağına dair kesin bir karar yoktur. İcra daire sahipleri tarafından da yapılabilir.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir