İçeriğe geç

Alacakaya Ne Zaman Ilçe Oldu

Alacakaya eskiden nereye bağlıydı?

1987 yılında şimdiki şehir merkezine 2 km uzaklıkta bulunan Guleman köyü ile birleştirilerek Maden ilçesine bağlı Alacakaya ismiyle belediye kurulmuştur. Yapılan ilk yerel seçimler sonucunda Dt. Cimşit DEMİR Alacakaya beldesinin belediye başkanlığına seçilmiştir.

Alacakaya’nın nüfusu kaç?

2019 TÜİK raporuna göre ilçenin köyler dahil nüfusu 6151’dir.

Elazığ Alacakaya hangi maden?

Guleman Krom Madeni, Elazığ ili Alacakaya (Guleman) ilçesinde bulunan ve 1936 yılında Etibank tarafından işletmeye açılan krom madenidir.

Guleman nerenin ilçesidir?

Alacakaya (Zazaki: Guleman), Elazığ ilinin bir ilçesidir.

Elazığ Alacakaya ne zaman ilçe oldu?

20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3644 sayılı Kanunla Alacakaya adıyla ilçe olmuştur.

Maden ne zaman ilçe oldu?

1889 yılına kadar Diyarbakır Kaymakamlığı görevini yürüten Maden, 1889-1924 yılları arasında Mutasarrıflık, 1924-1927 yılları arasında da Valilik makamında yönetilmiş, 1927 yılından sonra ise Elazığ Vilayeti’nin kaymakamlığı olmuştur. Maden, halen Elazığ iline bağlı bir ilçedir.

Alacakaya Belediye Başkanı kimdir?

Tutanak listesiT.C. ALACAKAYA KAYMAKAM TUTANAK LİSTESİ İLÇE VALİSİ Hamza SELÇUK İLÇE BELEDİYE BAŞKANI BAŞKAN BAŞKAN Zafer ALTINIŞI İLÇE GENEL HUKUK MÜDÜRÜ 37 satır daha

Türkiye’nin en büyük ilçesinin nüfusu kaç?

Bununla birlikte, Türkiye’nin “en kalabalık ilçesi” unvanını koruyan Esenyurt’u, 939.497 nüfusuyla Gaziantep’in Şahinbey ilçesi takip etti. Ankara’nın Çankaya ilçesi 937.546 nüfusuyla üçüncü oldu, onu 923.404 nüfusuyla Keçiören izledi.

Guleman nedir?

Guleman (Elazığ) bölgesi, krom yatakları bakımından Türkiye’nin önde gelen bölgesidir. Bölgedeki madencilik faaliyetleri 1936 yılında başlamış olup halen yoğun bir şekilde devam etmektedir. Cevher üretimine ilişkin ilk kayıtlar 1941 yılına dayanmaktadır.

Alacakaya mermer’in sahibi kimdir?

Şerafettin Yıldırım | İlimiz sanayicilerinden Alacakaya Mermer’in sahibi Yavuz Arslan’ın kayınvalidesi Oğuzhan ve Asilhan Arslan… 22 Aralık 2022

Elazığ Maden ilçesi Alevi mi?

Maden halkının büyük çoğunluğu Zaza kökenlidir.

Elazığ maden kimin?

Cengiz Holding’e bağlı Port Madencilik, Elazığ’ın Maden ilçesinde yeni bakır rezervlerinin işletilmesi ihalesini kazandı.

Elazığ’ın eski adı nedir?

Sultan Abdülaziz’in tahta çıkışının beşinci yılında Hacı Ahmed İzzet Paşa döneminde buraya atanan Vali İsmail Paşa’nın önerisiyle 1867 yılında “Mamuratül Aziz” ismi verilmiştir. Ancak telaffuzu zor olduğundan halk arasında “Elaziz” olarak bilinmektedir.

El Aziz ne zaman Elazığ oldu?

Ancak telaffuzu zor olduğu için halk arasında El Aziz olarak bilinir. Atatürk’ün 1937’deki ziyareti sırasında “Geçici Vilayet” anlamına gelen Elazığ ismi verilmiş ve bu isim daha sonra Elazığ olarak değiştirilmiştir.

Elazığ’da en çok ne yetişir?

Tarım arazilerinin %81,5’ini tarla bitkileri, %18’ini ise bahçe bitkileri ekimi oluşturmaktadır.

Maden ne zaman Elazığ’a bağlandı?

Maden: Elazığ’a 80 km uzaklıkta, Diyarbekir yolu üzerinde bulunan ilçe, derin bir vadide kurulmuştur. 1927’den sonra Elazığ iline bağlı bir ilçe olmuştur.

Çataklı nereye bağlıdır?

Çataklı Köyü, Elazığ ilinin Alacakaya ilçesine bağlı bir köydür.

Elazığ Maden ilçesi ne çıkar?

Genel Müdürlüğümüz tarafından Elazığ ili ve yakın çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda çok sayıda metal madeni, yatak ve endüstriyel hammadde rezervi tespit edilmiştir. Bunlar arasında başta krom ve mermer olmak üzere bakır, kurşun, çinko, demir, manganez, şelit, florit ve kireç taşı bulunmaktadır.

Harput nerenin kazası?

Gösterilen, 2 Ağustos 2024’te gözden geçirilen kararlı sürümdür. Gözden geçirilmeyi bekleyen 5 değişiklik var. Harput (Ermenice: Խրրրւրրրւענץրրפ Harpert), Elazığ’da bulunan antik bir şehirdir. MÖ 20. yüzyıldan beri yerleşim gören Harput, tarihi ve kültürüyle Yukarı Fırat bölgesini tam anlamıyla temsil etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir