İçeriğe geç

Konya Ereğli Yeni Kaymakamı Kimdir

Konya Ereğli Kaymakamı kim oldu?

25 Eylül

Konya Kaymakamının ismi nedir?

4 Eylül

Konya Ereğli ismi nereden gelir?

Ereğli ismi; Bizans İmparatoru Herakleios’un ismi Yunan mitolojisinde yarı tanrısal bir kahraman olan Herakles’ten gelmektedir. “Herakleios” kelimesi zamanla Türkçenin fonetik yapısına göre evrilmiş; Herakle > İrakle > Eregle.> Eregli.> Eregliyye > EREĞLİ şeklini almıştır.

Konya Selcuklu Kaymakamı kimdir?

İyi derecede İngilizce bilen Kaymakam Eflatun Can TORTOP, öğretmen Reyhan TORTOP ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Ereğli Kaymakamı kim?

Kaymakamımız Sayın Oğuz Cem MURAT, İlçe Müftülüğümüzün organize ettiği “Peygamberimiz ve Kişilik İnşası” temalı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına katıldı.

Nur Yalçınkaya kaç yaşında?

28 Eylül 1992’de Marmaris’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Marmaris’te tamamladı. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 8 Haziran 2020’de Ordu Kaymakam adayı olarak mülki idare memuru olarak göreve başladı.

Kaymakam maaşları ne kadar 2024?

Bir bölge valisi ne kadar kazanıyor? Bölge valisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Eylül 2024 itibarıyla, ortalama mevcut bölge valisi maaşı 95 dolardır.

Vali kaymakamın üstü mü?

Kaymakam, valinin emir ve talimatlarını yerine getirmekle yükümlüdür; valiler, ilçedeki tüm konuları doğrudan kaymakama bildirirler. Kaymakamlar ayrıca, ilçedeki konularla ilgili olarak kendilerinin de kaymakamlarla iletişimde bulunduklarını ve kaymakamlara rapor verdiklerini beyan ederler.

Kaymakam kimin üstü?

Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.

Konya Ereğli’nin neyi meşhur?

Ereğli’nin bal, reçel, Ereğli pidesi, Macar dürümü, Malay, Dolaman güveci, kayısı yemeği gibi birçok meşhur lezzetini tadabilirsiniz. Ereğli’nin masmavi denizi, kumlu plajları, eşsiz doğası ve konaklama seçenekleriyle keyifli ve harika bir seyahat deneyimi yaşayacaksınız.

Konya Ereğli hangi Türk boyundandır?

Ereğli, Orta Anadolu bölgesinde Konya ilinin bir ilçesidir. Ereğli, şehir merkezinin 153 km güneydoğusunda, Toros Dağları’nın eteğinde yer almaktadır. Çalışmanın konusu olan Bekdikler, bir Türk Oğuz topluluğudur. Aslen göçebe Türkmen Yörüklerinden gelmektedirler.

Konya Ereğli önceden nereye bağlıydı?

Osmanlı’nın son döneminde Konya iline bağlı bir ilçe merkezi olan Ereğli, Cumhuriyet döneminde Konya iline bağlı bir ilçe olarak kalmıştır.

Konya valisi kimdir 2024?

18 Eylül 2024 tarihli ve 2024/321 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Konya Valiliği’ne atanan Vali İbrahim Akın, görevine başladı. Valilik Ek Hizmet Binası önünde resmi törenle karşılanan Vali Akın, önce tören heyetini selamladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan nereli?

1968 yılında Muş’ta doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

Kaymakamın görevi nedir?

Görevler. Kaymakamın mevzuata bağlı olarak farklı görevleri vardır. Genel olarak görevleri Devlet İdari Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kaymakamlar, faaliyet gösterdikleri bölgede kanunların, tüzüklerin, yönetmeliklerin ve hükümet kararlarının yayımlanmasını ve uygulanmasını sağlarlar.

Gönül Uçar Kaymakam kimdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Liverpool Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Kaymakamımız, 2022 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı Sınavı’nda başarılı olarak 111. dönem Kaymakam Adayı olmuştur.

Kaymakam Saliha Karataş kimdir?

Saliha KARATAŞ, Aksaray Valiliği İl Merkezi’nde stajını tamamladıktan sonra Ankara/Gölbaşı ve Bilecik/Bozüyük ilçelerinde kaymakam refakatçisi olarak stajını tamamladı. 2019-2020 yıllarında Kırıkkale/Delice, Kırıkkale/Sulakyurt ve Kırşehir/Akçakent ilçelerinde kaymakam yardımcılığı yaptı.

Burak Öz Kaymakam kimdir?

Kaymakam Piraziz 1991 yılında Ankara’da doğan Kaymakamımız Burak ÖZ, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2016 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 2017 yılında Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kurdu ve 2020 yılında mezun oldu.

Kaymakam Tekin Erdemir kimdir?

Aslen Amasyalı. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı. 2006 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir