İçeriğe geç

Aygır Ne Demek Tdk

Aygırı ne demek?

Su aygırı veya hipopotam (Hippopotamus amphibius), Artiodacyla takımının su aygırı ailesinden (Hippopotamidae) büyük gövdeli, geviş getirmeyen, otçul bir memelidir. Bu ailenin diğer yaşayan türü ormanda yaşayan cüce su aygırıdır (Hexapotodon liberiensis). Su aygırlarının dağılım haritası.

Damızlık aygır ne demek?

Bir aygır yetiştirmek, en yüksek kalite ve verime sahip erkek atı seçme sürecidir. Aygırlar farklı yaratıklar olduğundan, her birinin genetiği diğerlerinden üstün olabilir.

Aydok ne demek TDK?

Tarlanın aşağı akış kısmı.

Ayyuk ne demek TDK?

TDK verilerine göre Ayyuka kelimesi çok yüksek ve hızlı yayılmak olarak ifade ediliyor. Öne çıkmak ne anlama geliyor? Zirveye çıkmak genel olarak çok yükseğe çıkmak anlamına geliyor. Ayrıca hızlı yayılmak anlamına da geliyor.

Argoda aygır ne demek?

Aygır, kısırlaştırılmamış erkek attır.

Bir su aygırı ne yer?

Su aygırı, ot, düşen meyve ve bazen şeker kamışı veya mısır yiyen bir otçuldur. Su aygırının derisi çok hassastır ve kolayca kuruyup çatlayabilir.

Beygir aygır ne demek?

Perissodactyla takımının Equidae ailesinin hayatta kalan tek cinsi olan Equus cinsinden bir memelidir. Erkeğine aygır, dişisine kısrak, yavruya tay ve yumurtaları çatlamış ve hadım edilmiş olana at denir.

Kısrak mı aygır mı?

Kısrak ismi İngilizceden çevrilmiş ve dilimize yerleşmiş bir isimdir. Çoğunlukla üç yaşından büyük dişi atlara mares denir. Erkeğine stallion, dişisine mare adı verilen atlar; duygusallıkları ve sadakatleriyle yüzyıllardır insanların yoldaşı olurken, aynı zamanda güçlü, görkemli ve ihtişamlı görünümleriyle de büyülerler.

Damızlık erkek ata ne denir?

Yetişkin erkek ata aygır, dişi ata kısrak denir. Üreme için kullanılan aygır ise haraya denir.19.09.2024Yetişkin erkek ata aygır, dişi ata kısrak denir. Üreme için kullanılan aygır ise haraya denir.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Namüsait ne demek?

✏ Şerefli ne demektir? 🔎 Uygun veya elverişsiz. Arapçadan dilimize gelen “uygun” kelimesinin Farsça olumsuzluk ekiyle türetilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Arapçada “yardımcı” anlamına gelen “uygun” kelimesi Türkçede “uygun” ve “münasip” anlamlarını kazanmıştır.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Akkiz ne demek TDK?

Çeşitli şeylerin karmakarışık bir halde bulunduğu yer.

Ayuka nedir?

Bu Ayyuk’un ne olduğunu merak edenler için, Ayyuk Arapça bir kelimedir ve Auriga takımyıldızındaki en parlak yıldız olan Capella olan “Auriga”yı ifade eder. Ayyuk’a yükselmek “yukarıya doğru yükselmek, yukarı doğru yükselmek” anlamına gelir.

Fil mi ağır su aygırı mı?

Filler: 4.500–6.800 kg (10.000–15.000 lbs). Su aygırları: 1.400–2.700 kg (3.000–6.000 lbs). Filler daha ağırdır. En büyük su aygırları bile fillerle ağırlık açısından kıyaslanamaz.13 Kasım 2016Filler: 4.500–6.800 kg (10.000–15.000 lbs). Su aygırları: 1.400–2.700 kg (3.000–6.000 lbs). Filler daha ağırdır. En büyük su aygırları bile fillerle ağırlık açısından kıyaslanamaz.

Bebek su aygırı ne denir?

Bebek su aygırının bir adı var mı? Su aygırı yavrularına buzağı denir. Tam yetişkinliğe ulaştıklarında ağırlıkları 1.300 – 1.500 kg’dır. 5 Ağustos 2024Bebek su aygırının bir adı var mı? Su aygırı yavrularına buzağı denir. Yetişkinliğe ulaştıklarında ağırlıkları 1.300 – 1.500 kg’dır.

Su aygırı nasıl bir?

Su aygırları son derece çevik ve saldırgandır. Bazen impalaları, kuduları ve Afrika mandalarını bile öldürebilirler. Ancak yaşadıkları alanı terk edip insanlara veya diğer canlılara saldırmazlar. Su aygırları otçul hayvanlardır.

Su aygırı mı daha güçlü gergedan mı?

Bir gergedan, bir su aygırından daha güçlüdür. Daha sert bir derisi ve uzun, sivri bir boynuzu vardır. Ayrıca bir su aygırından daha hızlıdır. Bir su aygırı daha küçüktür ancak yıkıcı ısırma gücüne sahip uzun dişleri vardır.21 Haziran 2020Bir gergedan, bir su aygırından daha güçlüdür. Daha sert bir derisi ve uzun, sivri bir boynuzu vardır. Ayrıca bir su aygırından daha hızlıdır. Bir su aygırı daha küçüktür ancak yıkıcı ısırma gücüne sahip uzun dişleri vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort