İçeriğe geç

Azami Süresi Dolan Öğrenci Tek Ders Sınavına Girebilir Mi

Azami öğrenim süresi dolan öğrenci ne yapmalı?

Ek sınav hakkı kazanan öğrenciler, azami eğitim süresinin sonunda yapılan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. İlk ek sınava girmeyenler bu sınava girme hakkını kullanmış sayılır. İlk ek sınavda başarısız olan öğrenciler ikinci ek sınava girebilir.

Azami süreyi dolduran öğrenciler için 1 ve 2 ek sınavlar ne demek?

Azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için HK. (GÜNCELLEME) 6569 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. maddesinde yapılan değişiklikle, azami süre dolduktan sonra ilişikleri kesilen son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları veya hiç almadıkları dersler için iki ek sınav hakkı tanınmıştır.

Mezun olmadan tek ders sınavına girebilir mi?

Mezuniyete kadar yalnızca bir ders almış olan öğrenciler, bireysel ders sınavına (stajlar da bir derstir) başvurabilirler. (Staj yapılmayan bir dersin bireysel ders sınavında).

AÖF azami öğrenim süresi dolunca ne olur?

Azami öğrenim süresini dolduran büyük öğrenciler, başarısız oldukları, hiç almadıkları veya kaçırdıkları tüm dersler için iki ek sınav hakkına sahiptirler.

Azami süresi dolan öğrenci aftan yararlanabilir mi?

YÖK yazısının devamında, azami staj süresi dolan lisans ve lisans dışı öğrencilerin, hiç katılmadıkları veya devam zorunluluğunu yerine getirmedikleri için başarısız oldukları dersler için de sınav haklarından yararlanabilecekleri belirtiliyor.

Üniversite 7 yıl atılma kimleri kapsıyor?

Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse, 4 yıllık lisans programında öğrenim gören bir öğrenci, 7 yıllık azami süre içinde üst üste 4 kez ders kaydını yaptırmadığı takdirde, ilgili fakültenin kararının Üniversite Senatosunun kararıyla birlikte YÖK’e bildirilmesi ve uygun görülmesi halinde öğrencinin ilişiği kesilir.

Azami süre sonu sınavlarına kimler girebilir?

Azami süre sonunda mezuniyet için gerekli olan derslerden hiçbirini almamış ve toplamda en fazla 5 ders için devam zorunluluğunu yerine getirmemiş olan lise öğrencilerine, katılım zorunluluğunu yerine getirmedikleri tüm dersler için iki ek sınav hakkı tanınır. Devam zorunluluğunu yerine getirmiş ancak başarısız olmuşlardır.

Ek sınava kimler girebilir üniversite?

Ek sınav hakkından kimler yararlanabilir? En fazla iki dersten “FF”, “FD” veya “kaldı” notu aldıkları için mezuniyet koşullarını sağlayamayan öğrencilere, bu dersleri tekrarlamadan bir kez ek sınav hakkı tanınır.

Azami süresi dolan öğrenci yaz okulundan ders alabilir mi?

YÖK Yönetim Kurulu’nun 14 Temmuz tarihli kararıyla azami staj süresini dolduran lise öğrencilerinin daha önce hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilmelerine olanak sağlanmıştır. Bu durumdaki öğrencilerimiz yaz okulu ekleme/bırakma günlerinde (26-29 Temmuz 2021) açılan derslere kayıt yaptırabilirler.

Tek ders sınavı şartları nelerdir?

Tüm derslerden 2.00 not ortalamasını alan ancak mezuniyet için gereken 2.00 not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere, öğrenimleri boyunca akademik takvimde belirtilen tarihlerde bir defa olmak üzere istedikleri bir dersten tek sınav hakkı tanınır.

Tek ders sınavı hangi dönemi kapsıyor?

Tek ders sınavı, öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS’lik ders almış ancak yalnız bir dersten başarısız olmuş öğrencinin güz yarıyılı sonunda, bahar yarıyılı sonunda ve açıksa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.

Tek ders sınavı ne zaman olur 2024?

2023-2024 eğitim-öğretim yılı yaz okulu sonrası bireysel ders sınavı 6 Eylül 2024 Cuma günü yapılacaktır.

Azami süresi dolan öğrenci ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen sınav hakları, azami süresi dolan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kullanılır, eğitim ve öğretimin niteliği gereği uygulamalı değerlendirmeye ihtiyaç duyanlar ise kabul edilir ve sınavları teorik eğitimde yapılır.

AÖF kaç yılda kaydı siliniyor?

Dört dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir. Kaydınızı yenilemediğiniz dönem sayısını öğrenci sayfanızdan görebilirsiniz.

Ata AÖF’nin en fazla kaç yıl kalma hakkı var?

Ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yarıyıl, lisans programlarında azami öğrenim süresi 14 yarıyıl olup, kayıt olunan yarıyıldan itibaren başlar. Öğrenci, azami süre boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kaydını yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Okuldan atılan öğrenci geri dönebilir mi?

Bir okul bir öğrenciyi okuldan attığında, çoğu durumda o öğrenci o okula yeniden kayıt yaptıramaz. Yaklaşık bir yarıyıl sonra, öğrencinin bölgedeki başka bir okula, bir liseye, bağımsız okula veya yetişkin okuluna kaydolmasına izin verilebilir. 3 Ekim 2023 Bir okul bir öğrenciyi okuldan attığında, çoğu durumda o öğrenci o okula yeniden kayıt yaptıramaz. Yaklaşık bir yarıyıl sonra, öğrencinin bölgedeki başka bir okula, bir liseye, bağımsız okula veya yetişkin okuluna kaydolmasına izin verilebilir.

Azami süresi dolan öğrenci kayıt dondurabilir mi?

Öğrencilerin azami öğrenim süresi; Hazırlık, ön lisans ve lisans programlarında en fazla iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. Haklı durumlarda üniversite yönetiminin kararıyla bu süreler aşılabilir. Kayıt dondurulan bu süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz.

Üniversite en fazla kaç yıl uzatılabilir?

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin C fıkrasına göre, 4 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami eğitim öğretim süresi 4 yıldır.

Azami süresi dolan öğrenci yaz okulundan ders alabilir mi?

YÖK Yönetim Kurulu’nun 14 Temmuz tarihli kararıyla azami staj süresini dolduran lise öğrencilerinin daha önce hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilmelerine olanak sağlanmıştır. Bu durumdaki öğrencilerimiz yaz okulu ekleme/bırakma günlerinde (26-29 Temmuz 2021) açılan derslere kayıt yaptırabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort