İçeriğe geç

Islak Kek Tarifi Sosu Nasıl Yapılır

Islak kek için sosu nasıl yapılır?

Sos için, tencereye kakao, yağ, şeker ve sütü koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra 1-2 dakika bekleyip sıcakken dilimliyoruz. Kekimizin sosu iyice çekmesi için dinlendiriyoruz. Daha sonra servis edelim.

Islak kek yaparken sos sıcak mı dökülür soğuk mu?

Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice karıştırın. Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edeceksiniz. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine baharatlı sosu dökün. Bu nedenle hem kekin hem de sosun sıcak olması çok önemlidir.

Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?

Süt içermeyen nemli kek sosu yapmak için sıvı krema kullanabilirsiniz. Sıvı kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın, içine bitter veya sütlü çikolata ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Daha sonra fırından çıkan kekle birleştirebilirsiniz.

Browni sosu nasıl hazırlanır?

2-2.5 su bardağı süt, yağ, şeker ve kakaoyu ekleyip ocakta 10 dakika kadar karıştıralım. Isıtalım, elde ettiğimiz keki dilimleyelim, sosu sıcak kekin üzerine dökelim ve küçülmesini bekleyelim. Dilediğiniz ve hoşunuza giden malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Islak kek malzemeleri nelerdir?

Islak kek tarifi için malzemeler: 1 çay bardağı toz şeker (200 ml) 1 paket vanilya 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?

Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

Islak keki sosu ne zaman dökülür?

Sos için; süt, şeker, kakao ve yağı bir tencerede kısık ateşte kaynayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika). Kek fırından çıktıktan sonra ilk 5 dakika bekleyin, kürdanla delikler açın, dilimleyin ve üzerine acı sosu dökün. Kekin ve sosun sıcak olduğundan emin olun, aksi takdirde emmeyecektir.

Islak kek çikolata soslu olur mu?

Kek pişerken bir tencereye süt ve çikolata sosunu koyup kızarana kadar pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip 2 su bardağı süt döküp ıslatıyoruz. Süt döktüğümüz kekin üzerine çikolata sosunu döküyoruz.

Islak kekin sosunu çekmesi için ne yapmalı?

Bir tüyo daha vermemiz gerekirse; keki kestikten sonra veya kesmeden hemen önce kürdanla ufak delikler açmak, sosun keke daha iyi nüfuz etmesini sağlamak bizim Lokma taktiğimizdir.

Islak kekim neden ıslak olmuyor?

Islak kek neden nemli çıkmaz? Islak kek yaparken en sık yapılan hatalardan biri sostur. Bu işlem keki kurutur. Kek yeterince kabarmamışsa veya kek veya sos soğuksa kek nemli çıkmaz.

Keki ıslatmak için süt ne zaman dökülür?

*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.

Islak keke vanilya yerine ne konur?

Vanilya eklemek istemiyorsanız, aşağıdaki alternatiflerden bir veya birkaçını kullanabilirsiniz: Limon kabuğu rendesi: Limon kabuğu rendesi, kekinize taze, hafif bir tat katabilir. Portakal kabuğu rendesi: Portakal kabuğu rendesi, kekinize parlak bir narenciye aroması katabilir.

Evde ıslak kek sosu nasıl yapılır?

Klasik orta boy fırın tepsim için 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli oluyor. 1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlıyor. Yağın eklenmesi sosun parlaklığını artırıyor. Bu sosu fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine dökün ki sos çok ısınmasın.

Kek fanlı mı pişer fansız mı?

Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez.

Browni Intense kaç TL?

/ETI ÇEVRİMİÇİ. 425,00 TL Ücretsiz Kargo 354,16 TL/kg Lot. Eti 24’lü Paket Eti Browni Yoğun 50 Gr.

Kekin üstüne limon sosu nasıl yapılır?

Sos için: Pudra şekerini eleyin. Limon suyunu ve sütü ekleyin ve mikserle karıştırın. Çok koyuysa limon suyunu ekleyin ve çok sıvıysa pudra şekerini ekleyin ve tekrar karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde, soğumuş kekin üzerine dökün.

Islak kek sosu suyla yapılır mı?

Sosu için: 1,5 su bardağı su.

Islak kekin üzerine çikolata sosu dökülür mü?

Kek pişerken bir tencereye süt ve çikolata sosunu koyup kızarana kadar pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip 2 su bardağı süt döküp ıslatıyoruz. Süt döktüğümüz kekin üzerine çikolata sosunu döküyoruz.

Kek üzerine beyaz sos nasıl yapılır?

7- Sosu için, bir tencerede 100 ml kremayı ısıtın, içine küçük parçalara böldüğünüz 150 ml beyaz çikolatayı ekleyin. 8- Eriyene kadar karıştırın ve ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 9- Kekinizi kalıptan çıkarın. Soğuyan sosu kekin üzerine dökün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir