İçeriğe geç

Kaç Tane Iso Belgesi Var

ISO 14000 belgesi nedir?

ISO 14000 standartlar serisi esas itibariyle doğal kaynak tüketimini azaltmayı, toprak, su ve havaya verilen zararı en aza indirmeyi hedefleyen bir standartlar dizisidir.

ISO 9000 belgesi nedir?

ISO 9000 serisi, bir organizasyonun kalite yönetim sistemi kurması ve sertifika alması için bir rehberdir. Bir organizasyonun uluslararası olarak tanınan bir kalite yönetim sistemi standardına uygunluğunu göstermesine yardımcı olur.

ISO 45001 belgesi nedir?

ISO 45001, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri için zorunlu bir ISO standardıdır. Dünyanın ilk uluslararası iş güvenliği standardı olan ISO 45001’in amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirmektir.

ISO 22000 belgesi nedir?

ISO 22000 belgesi, gıda zincirinde “çiftlikten sofraya” kadar olan tüm kuruluşları kapsayan bir gıda güvenliği yönetim sisteminin gerekliliklerini tanımlayan uluslararası bir standarttır.

ISO 20000 belgesi nedir?

ISO 20000 sertifikası, bilgi teknolojisi hizmet yönetim sistemleri için uluslararası bir standarttır. Bu standart, ITIL (Information Technology Infrastructure Library) altyapısına dayalı bilgi teknolojisi hizmetlerini yönetmek ve sunmak için genel bir çerçeve sağlar.

ISO 26000 belgesi nedir?

Uluslararası standart ISO 26000, şirketler ve kuruluşlar için toplumsal ihtiyaçların belirlenmesinde teknik ve metodolojik açıdan geniş kapsamlı bir kılavuz olup, kullanıcıya sürdürülebilir kalkınma konusunda bir rehber görevi görmektedir.

ISO 9002 belgesi nedir?

ISO 9002 temel olarak tedarikçinin üretimdeki sorumluluğunu kapsar. ISO 9003’ün kapsamı özellikle son muayene ve testte kalite güvencesiyle sınırlıdır. Yaygın inancın aksine, ISO standartları ayrıntılı değildir. ISO standartları ürünle değil, üretim sürecinin kalitesiyle ilgilidir.

ISO 10002 belgesi nedir?

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri için ISO 10002 standardı, müşterilerini memnun etmek ve beklentilerinin ötesinde hizmet sunmak isteyen özel kuruluşlar, kamu kuruluşları veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar olsun, her tür ve büyüklükteki şirket tarafından uygulanabilen bir standarttır.

ISO 9004 nedir?

ISO 9004, kalite sisteminin iki gereksinimi uzlaştırdığını belirtir: En yüksek kalitede ve optimum maliyetle üretim yapmak ve gerçek ve algılanan kalitenin, güvenilirliğin, öngörülebilirliğin ve yüksek müşteri memnuniyetinin sürekliliğini sağlamak.

ISO 27001 belgesi nedir?

ISO 27001 sertifikası, şirketlerin kendilerine ve müşterilerine ait gizli bilgileri korumalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir ISO belgesidir.

ISO 18001 belgesi nedir?

OHSAS 18001 sertifikası, iş sağlığı ve güvenliğini yönetmenize, riskleri en aza indirmenize, onurunuzu korumanıza ve iş yerinizi güvenli tutmanıza yardımcı olan bir ISO sertifikasıdır. OHSAS 18001 sertifikası, uluslararası alanda kabul görmüş yönetim sistemi standardıdır.

ISO 28001 belgesi nedir?

ISO 28001 veya güncel adıyla ISO 28001:2007 Tedarik Zinciri Güvenlik Yönetim Sistemi, tedarik zincirindeki potansiyel riskleri doğru bir şekilde belirlemek ve yönetmek için yayınlanmış bir yönetim sistemi standardıdır. ISO 28001 Tedarik Zinciri Güvenlik Yönetim Sistemi uluslararası bir standarttır.

ISO 39001 belgesi nedir?

ISO 39001 Yol ve Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi, bir yol güvenliği yönetim sistemi için asgari gereklilikleri belirleyen bir standarttır. ISO 39001 Yol ve Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi, kuruluşlara yol güvenliği sistemlerinin rolleri ve etkileşimleri hakkında uluslararası alanda tanınan bir anlayış sağlar.

Kaç çeşit ISO belgesi vardır?

ISO, 23 Şubat 1947’de kurulan kalite yönetim sistemleri standardıdır (Uluslararası Standartlar Örgütü). Kalite yönetim sistemi için en çok talep gören sertifika olan ISO 9001:2015 de dahil olmak üzere 8 adet ISO sertifikasına sahiptir.

ISO 50001 belgesi ne işe yarar?

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, enerji uzmanlarının belirlediği standartlar çerçevesinde, enerji yönetim sistemi oluşturan, enerji tasarrufu sağlayan, enerji maliyetlerini düşüren, çevre bilincini teşvik eden süreç ve sistemlerin oluşturulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlar.

ISO 14001 sertifikası ne işe yarar?

ISO 14001; Hammaddeden başlayarak tüketiciye sunulan son ürüne kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin kontrol altında tutulmasını, çevreye verilebilecek zararın en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını sağlayan bir standartlar bütünüdür.

ISO 14001 belgesini kimler alabilir?

ISO 14001 sertifikasını kimler alabilir/başvurabilir? Üretim sırasında atık üreten ve faaliyetleriyle çevreyi etkileyen hemen hemen her şirket/işletme ISO 14001 sertifikasını alabilir.

ISO belgesi nedir ne işe yarar?

ISO Kalite Sertifikası. ISO sertifikası almak, şirketinizin üçüncü taraf denetimleri yoluyla elde ettiği kaliteyi sembolize eder. ISO sertifikası, büyük veya küçük her şirket için gerekli bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgelendirir ve bunları resmi olarak tanımlar.

ISO belgesi kimler alabilir?

Şirketin büyüklüğünden bağımsız olarak herkes bu belgeyi alabilir. Tüm büyük ve küçük şirketler kalite yönetim sistemleri için ISO 9001 sertifikasını alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort